|
به گزارش آوای نشاط، آیتالله رئیسی در آیین نکوداشت سی و هشمین سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور، گفت: بسیاری از فسادها و کجیها که در نظام اداری صورت میگیرد محصول اقدام یک شب و یک روز نیست بلکه محصول یک غفلت، بیتوجهی و چشم بستن بر فساد در مدتی است که امروز به یک مسأله برای مردم و مسؤولین تبدیل شده است.
وی ادامه داد: بزرگترین گناه،کوچک شمردن گناه است، فساد کم هم نباید تحمل شود تا به یک فساد بزرگ تبدیل نشود.
رئیس قوه قضائیه گفت: باید به ارقام پایین نیز حساس بود تا به ارقام نجومی نرسد و نظارت و بازرسی جز لاینفک مدیریت صحیح و حکمرانی خوب است.
آیت الله رئیسی افزود: در مدتی که توفیق خادمی در آستان قدس رضوی را داشتم یکی از بخشهایی که همیشه مورد سؤال مردم بود بخش اقتصادی آستان بود و خواستم که این بخش شفاف شود؛ زحمت داشت اما بسیار مفید در جهت اعتمادسازی بود.
وی تصریح کرد: وقتی خدمت رهبر معظم انقلاب میگفتم که نذورات افزایش داشته، فرمودند چطور با این اوضاع اقتصادی؟ گفتم به نظر میرسد برخی از این شفافیتها تأثیر بسیاری در این امر دارد.
آیتالله رئیسی گفت: عمل کردن به شفافیت هم به نفع خود دستگاههاست و هم عملکرد دستگاههای نظارتی را تسهیل میکند.
وی گفت: مدیران باید پاسخگو باشند، باید به ارباب رجوع و عموم مردم پاسخگو باشیم.
وی افزود: اربعین نماد و نمودی است که عاشورا گم نشود. اربعین پرچم بر افراشتهای است که فرهنگ عاشورایی در همه لایههای زندگی انسان و در همه شئون زندگی انسان حضور داشته باشد همچنان که حسینبن علی (ع) فرمودند مردم من برای شما الگو هستم.
آیتالله رئیسی گفت: حقیقتاً وجود مقدس اباعبدالله الحسین (ع) را در همه شئون زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی الگو قرار دهیم و زندگی پربار وجود مقدس حضرت را به عنوان الگوی زندگی و الگویی برای انقلاب و نظام و ارزشهای آن و الگویی برای تمدن سازی نوین در جامعه قرار دهیم.
وی افزود: امیدواریم که خداوند متعال به همه ما توفیق معرفت و توفیق بصیرت و توفیق رهروی راه عاشوراییان را مرحمت کند. برای همه زائرینی که این ایام راهی کوی دوست هستند و در این مسیر گام بر میدارند آرزوی سلامتی و توفیق داریم.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: امیدواریم که زیارتی مقبول و تلاشی مشکور و دعایی مستجاب نصیب همه آنها و نصیب همه دلدادگان ابا عبدالله الحسین شود.
آیتالله رئیسی گفت: مجموعه سازمان بازرسی کل کشور همچنان که از ابتدا هم در گزارش حجتالاسلام درویشیان به آن اشاره کردند و هم در کلیپی که پخش شد اشاره شد چهرههای مختلفی در سازمان بازرسی در جهت شکل دادن این سازمان نقش ایفا کردند. چه آنانی که در قید حیاتند که خداوند به آنان توفیق مرحمت کند و توفیقشان را افزون کند چه آنانی که سر به تیره تراب بردند و نیستند.
وی یادآور شد: خداوند متعال انشاءالله که آنان را قرین رحمت واسعه خود قرار دهد. مرحوم آقای حاج عباس شیرازی، آقای حاج هادی مروی، یاد مرحوم آقای، ولیالله خبره، آقای شیخ مهدی نادری، حاج حبیب مقیسی و بسیاری از دوستان عزیزی که در این سازمان بودند آقای سید عبدالرحیم خلخالی و کسانی که در این سازمان حقیقتاً در بدنه سازمان که در ذهن ما هست شبانهروز در سازمان بازرسی تلاش کردند و این سازمان را ارتقا دادند و تلاش و ثمرات زحمات آنها امروز شاهد آن هستیم. خداوند متعال همه آنها را سر سفره ابا عبداللهالحسین مهمان کند انشاالله. ما همه به آنها ملحق شویم و خداوند انشاءالله به ما رحم کند.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: از تلاشها و زحمات عزیزانی که در دورههای جدید مسؤولیت داشتند مثل آقای پور محمدی و آقای سراج که مدیریت 6 سالهای در سازمان داشتند به دنبال زحماتی که در حوزههای مختلف داشتند از زحمات ایشان صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم امیدواریم که انشاالله در این دوره مدیریت که جناب آقای درویشیان با داشتن قریب دو دهه سابقه و تجربه کار نظارتی و بازرسی آن هم در مهمترین منطقه کشور که نه یک استان پنج، شش استان را ایشان در تقسیمات جدید مدیریت کردند و دو دهه کارکردن با مدیران مختلف که در رأس سازمان بودند تجربیات ارزشمندی است که انشاالله با همکاری همه دوستان و همه بازرسان، کارشناسان و همه مدیران انشاالله در این دوره سازمان بتواند مسیر ارتقا خود را طی کند.
آیتالله رئیسی در این مراسم با بیان اینکه بسیاری از فسادها و کجیهایی که در نظام اداری صورت میگیرد محصول یک اقدام یک شبه و یک روزه نیست، بلکه محصول یک غفلت، بیتوجهی و چشم بستن بر فساد و خلاف است، گفت: این موضوع یک مدتی است به مسألهای تبدیل شده که امروز برای مردم، مسؤولین و همه غیرقابل تحمل است.
وی با تأکید بر اینکه باید احساس مسؤولیت نسبت به مسأله داشت، تصریح کرد: در روایات بزرگترین گناه، کوچک شمردن گناه است و لذا فساد کم هم نباید تحمل شود تا به یک مسأله بزرگ تبدیل گردد.
آیتالله رئیسی ادامه داد: برخی ارقام گاهی از رسانهها پخش میشود که اگر رقم پایینی باشد میگویند کم است! چون یک رقم بالاتری به او گفته شده است در حالی که رقمِ کم هم مشکل است و از همین رقم پایین شروع میشود تا به ارقام بالا میرسد.
رئیس قوه قضائیه خطاب به مدیران و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور، تصریح کرد: نظارت جز لاینفک حکمرانی خوب است و یکی از اجزای مهم در حکمرانی خوب مسأله نظارت و بازرسی علی الدوام است.
آیتالله رئیسی افزود: در این حرکت، نهادهایی مثل دیوان محاسبات زیرنظر مجلس، سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر قوه قضائیه و وزارت اطلاعات و سازمان برنامه زیرنظر دولت و همچنین سازمان حسابرسی و دستگاههای مراقب هستند؛ که در آنها نظارت به عنوان وظیفه اصلی تعریف شده است.
وی افزود: ممکن است در جامعه سؤال شود که این مواردِ فساد یا تخلف چگونه در این مدت شکل گرفته است؟ اگر به هر دلیلی دستگاههای درون سازمانی به وظیفه خود عمل نکردند و غفلت داشتند، سازمانهای برون دستگاهی و دستگاههایی که در آنجا نظارت نهادینه شده چطور؟ پس نگاه و سؤال مردم سؤال درستی است.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: باید علاوه بر نهادها و دستگاههای درون سازمانی، بیرون سازمان هم نهادها و دستگاههایی که قانون برای اجرای عدالت پیشبینی کرده، فعال در این عرصه عمل کنند.
وی در بخشی از اظهاراتش تصریح کرد: کسی که سرمایهگذاری میکند اگر به هر دلیلی در نظام اداری دچار مشکل شد بایستی به سازمان بازرسی مراجعه کند و این سازمان بایستی کار را دنبال کنند و ببیند گیر کجاست.
آیت الله رئیسی ادامه داد: کارآفرین و سرمایهگذار باید ببیند کارش سریع انجام میشود.
رئیس قوه قضائیه افزود: رهبر انقلاب در سخنرانی اخیرشان فرمودند هفت خان یا هفتاد خان. این خانهایی که بعضی از سرمایهگذاران را دچار تردید میکند و میگویند چرا سرمایهمان را اینجا بگذاریم.
وی گفت: باید تمام بخشها ترتیبی اتخاذ کند که کار سرمایهگذار تسهیل شود. تسهیل سرمایهگذاری در گرو این است که بازرسی کل کشور اگر سرمایهگذار و کارآفرینی به هر دلیل دچار «خان بیجهت÷ شد این موضوع پیگیری شود و گیرهای بیجا در دستگاههای اداری برداشته شود تا زود کارخانه برپا و تولید رونق بگیرد.
انتهای پیام/